X

6. način registracije radnog vremena

Uz postojećih 5 načina registracije radnog vremena pridodajemo i šesti: biometrički.

Nakon pažljive analize tržišta ponuđača koji dobro poznaju cloud komunikaciju među uređajima, razvoj Špica Grupe izabrao je Touchless Biometric System, lidera na području biometrije. Ono što je razvoj potpuno oduševilo je inovativna tehnologija beskontaktnog čitanja prsta s 3D čitačem.

Ipak smo se odlučili za konvencionalniji i cenovno prihvatljiviji 2D čitač. Ipak, 3D čitač ostaje u igri i njegovo lansiranje će razvoj najaviti u Q3.

TBS

Za više informacija posjetite allhours.com.

5 načina registracije

U ovom članku opisaćemo različite mogućnosti prikupljanja podataka o dolascima i odlascima zaposlenih (redovni rad, odmori, poslovna putovanja). U zavisnosti od vrste posla i namene merenja radnog vremena, kompanije se odlučuju za različite vrste registracije. Svih pet dole navedenih i objašnjenih načina podržava usluga All Hours.

Kompanije se odlučuju za različite vrste evidencije, u zavisnosti od njihove potrebe praćenja vremena i vrsta rada. Usluga All Hours podržava sledeće vrste prijava:

  • putem registracionog terminala i kartica
  • putem mobilnog telefona:
    • izveštaj o geolokaciji
    • Bluetooth Low Energy Beacon
    • NFC oznake
  • putem računara ili tableta

Registrovanje putem registracionog terminala i kartica:

Registracioni terminal je najbrži i još uvek najpopularniji način registracije zaposlenih. Dolazak na posao registruje se prislanjanjem RFID kartice ili priveska uz registracioni terminal.

Prevencija zloupotrebe:

Video nadzor, fotografije prijava ili biometrija.

1-IMG_0510

Mobilni telefon sa geolokacijama:

Određeni poslovi zahtevaju značajnu količinu terenskog rada. U tim slučajevima registracija putem mobilnog telefona štedi vreme i troškove dolaska u kancelariju samo zbog prijave.

Prevencija zloupotrebe:

S obzirom da mobilni telefon šalje sistemu vreme i lokaciju prijave, administrator je u mogućnosti da proveri njenu verodostojnost.

AH-MOB-GEO

Registrovanje pomoću Bluetooth Low Energy beacona:

Ako imate veliki broj lokacija na kojima je potrebno obavljati registraciju dolazaka i odlazaka, idealno rešenje je BLE beacon. Ovaj mali uređaj koristi baterijsko napajanje, stoga struja i internet veza nisu potrebne na mestu registracije. Kada mobilni telefon zaposlenog uđe u beacon zonu dometa, na ekranu će se pojaviti registracioni meni prikazujući opcije dolazak, odlazak, pauza za ručak ili poslovno putovanje.

Prevencija zloupotrebe:

Lokacija beacon uređaja je poznata i fiksirana pa je verovatnoća zloupotrebe minimalna.

Beleška: Korisnici uglavnom nisu skloni pozajmljivanju svojih mobilnih telefona, tako da su šanse za prijavu kolega značajno smanjene.

AH-beacon

Možete nabaviti svoj BLE beacon na stranici allhours.com ili putem bilo kog drugog izvora.

Registracija mobilnim telefonom preko NFC oznake:

Iako NFC više nije toliko popularan kao pre pojave beacona, i dalje je koristan u određenim slučajevima. NFC oznake ne zahtevaju napajanje baš kao ni beacon, ali su značajno jeftinije od njega. Očitavanje je ograničeno na relativno malo područje što u nekim slučajevima može biti korisno.

Prevencija zloupotrebe:

Ugradnja oznake na mesto sa kog ne može biti pomerena.

Registracija putem računara ili tableta na allhours.com

Šta učiniti ako ne želite uložiti dodatni novac ili napor u implementaciju sistema registracije? Čak i u ovom slučaju postoji jednostavno rešenje koje omogućava registraciju korisnika putem računara. Zaposleni se mogu registrovati putem ličnog računara ili tableta.

Prevencija zloupotrebe:

Prihvatanje registracija samo sa predefinisanih IP adresa, što pomaže da se ograniči registracija na određene računare ili lokacije.

jdjdj

Probni račun možete napraviti na allhours.com i mesec dana koristiti besplatno.

All Hours prvi predstavlja mobilnu prijavu sa Bluetooth beaconima

All Hours najavljuje podršku za BLE tehnologiju koja obećava da ćemo promeniti način evidentiranja radnog vremena u kancelarijama.

All Hours (allhours.com), vodeće cloud rešenje za evidenciju radnog vremena na području EU, najavljuje podršku za Bluetooth beacone. Ovi mali, nisko energetski, jednostavni uređaji,prihvatljive cene postaju sve popularnije rešenje za pružanje informacija o mikrolokaciji pomoću pametnih telefona, koji se nalaze u blizini. Tačnost informacija, bez mobilne mreže ili GPS-a, moguća je u krugu od 10 m. U kombinaciji sa mobilnom aplikacijom All Hours beacon eliminiše potrebu za klasičnim karticama i terminalima.

“Sada prijave putem pametnih telefona koriste terenski radnici i nije uobičajeno da se koriste u kancelarijama ili u proizvodnji. Beaconi to menjaju. Sa njima možemo dobiti tačnu lokaciju kao i sa klasičnim karticama i terminalima, samo za delić orginalne cene.” – Andrija Pušić, All Hours Product manager

All Hours podržava beacone koji su kompatibilni sa generičkim BLE 4.0. (Bluetooth Low Energy 4.0) specifikacijama. U ovom trenutku, testiraju se beaconi raznih proizvođača, a to uključuje i Appleov iBeacon, Chipolo i Estimote.

“Počinje da se primećuje trend u kom se mobilna rešenja više ne temelje na terminalima i karticama. Možda još uvek nisu svi spremni da koriste pametne telefone za evidenciju radnog vremena, tako da bi to neko vreme moglo i da potraje. Bez obzira na to, vidimo veliki potencijal za mobilno prijavljivanje korištenjem beacona i zadovoljstvo nam je da smo prvi na tržištu koji to mogu i da ponude.” – Andrija Pušić, All Hours Product manager

Podrška za beacone dostupna je korisnicima koji imaju Android ili iOS pametni telefon, sa Bluetooth-om 4.0 (gotovo svi najnoviji modeli). Estimote beaconi mogu da se kupe na All Hours stranici (www.allhours.com).

AH-beacon